Veelgestelde vragen

Uit welk land komt Mercedes Benz?

Mercedes Benz is opgericht in 1926 in Duitsland. Het hoofdkwartier van Mercedes Benz is tegenwoordig in Stuttgart, Duitsland.

 

Waar komt de naam Mercedes Benz vandaan?

De naam Mercedes komt van de dochter van de Oostenrijkse zakenman Jellinek, die nauw betrokken was bij de groei van Daimler AG. In 1900 werden de auto’s van Daimler AG Mercedes genoemd.

 

Hoe is het logo ontstaan?

In 1909 werden er twee logo’s geregistreerd: een ster met 3 punten en 1 ster met 4 punten. De ster werd ooit gebruikt als symbool door de oprichter van Daimler en zijn twee zonen maakten hier het logo van.  Vanaf 1910 werd de 3 puntige ster gebruikt als merk en sierde de voorkant van de Mercedes auto’s. In 1916 kregen de punten van de ster een kleine cirkel met daarin 4 kleinere sterren en het woord Mercedes. In 1923 werd het merk logo officieel gepatenteerd. Toen de twee bedrijven Daimler en Benz samen gingen, werd het logo aangepast tot wat het nu is: het Mercedes-Benz logo.

 

Wat is de popemobile?

Mercedes Benz is de huidge leverancier van de “Popemobile” – het voertuig waarin de paus vervoerd wordt! Dit aangepaste Mercedes Benz M-klasse voertuig moet de paus veilig vervoeren als hij naar het buitenland gaat. De paus kan achterin in stappen, en als hij zit wordt hij omhoog gebracht in een glazen kamertje, zodat hij beter gezien kan worden. De auto is beschermed met kogel werende ramen en dak. Op deze manier beschermt de auto de paus voor explosies.

 

Wat is de duurste Mercedes ooit verkocht?

Dit is een lastige vraag! Er zijn vele Mercedes Benz auto’s van boven de miljoen euro en de nieuwte McLaren’s kosten vaak rond de 3 miljoen euro. Maar er is er eentje die de kroon spant! Dit is niet de nieuwste, mooiste of snelste wagen, maar juist een hele oude! Een Mercedes die in 1954 in de Formule 1 werd gebruikt door coureur Juan Manuel Fangio om een nieuw wereld record te zetten, is tegenwoordig bijna 30 miljoen euro waard